För prestigefyllda
stunder till sjöss

Vår passion är livet till sjöss. Från Grandezza till dig, byggd i närheten av havet.

Om oss

Närheten till havet

Vid den vackra Bottniska viken på Finlands västkusten ligger Karleby och Kalajoki, hemstäderna för Grandezza-båtarna. Vi är ett modernt båtvarv med tre fabriker varifrån alla våra båtar levereras. Vi är stolta över att vara en del av den anrika tradition av båtbyggande och sjöfart som har funnits i vår region i generationer.
I Österbotten har båtbyggare levt och verkat i flera generationer. En mycket stor del av Finlands båtindustri har sin verksamhet i just detta område. Ett arv som tydligt återspeglas i den passion våra båtbyggare har för sitt hantverk, och som resulterat i Grandezza-båtarnas höga kvalitet, utförande och finish.
Närheten till havet och de skiftande väderförhållandena i vår vackra men vilda skärgård har starkt bidragit till utvecklingen av Grandezza-båtarnas kvalitet och komfort. Det växlande vädret och årstiderna bildar en naturlig men krävande test- och utvecklingsmiljö för våra båtar. Denna utmanande miljö utgör det ultimata provet och medför att varje Grandezza-båt är byggd och planerad utan kompromisser. Detta ger bästa tänkbara förutsättningar för att våra kunder skall få många oförglömliga stunder till sjöss - i alla väder.

  Från passion till livsstil

  Varje Finnmaster-båt är unik - n vacker och komplex sammansättning av noggrant utvalda material och komponenter.
  Vi är stolta över vårt hantverk. Vi reflekterar mycket över användarupplevelsen i våra båtar - hur skrovet beter sig i olika förhållanden, hur familjen och gästerna kan njuta av tiden på havet och uppleva den fantastiska känslan av att vakna ombord.
  Våra båtar testas i den levande havsmiljön direkt utanför vårt varv. Vi anser att en båt måste genomgå hårda prov innan den lämnar vår fabrik. Vi gör inga kompromisser när vi bygger båten för dig och din familj.

  Grandezza boat

  En livsstil av frihet

  I en skärgård som vår, som är lika vild och vemodig som den är vacker och vidunderlig, är en båt så mycket mer än ett transportmedel. Den är frihet, passion och tradition. Men framför allt är den en livsstil. Vi på Finnmaster Boats är en del av den livsstilen.

  Grandezza boat

  Segla havet ombord på Finnmaster.

  Kolla på båtarna
  Two boats

  Från känsla till förverkligande

  Våra skickliga båtbyggare och designers känner stor yrkesstolthet för sitt hantverk. En noggrann balans mellan modern design och skickligt hantverk kombinerat med åtskilliga inspektionskontroller under tillverkningsprocessen säkerställer att varje Grandezza-båt är byggd enligt de högsta standarderna. Vi är måna om att kontrollera kvaliteten i minsta detalj så att vi kan leverera perfekta båtar till våra kunder.
  Varje Grandezza är unik - en vacker och komplex sammansättning av noggrant utvalda delar, all material och varje komponent. Vi kräver därför samma kompromisslösa kvalitetsåtagande från alla våra partners och leverantörer. Varje detalj och komponent som monteras i våra båtar är av högsta kvalitet. Dessa är noggrant utvalda och testade så att vi kan vara säkra på att våra kunder får den bästa upplevelsen på alla sätt, in i minsta detalj.
  Varje båt genomgår ett detaljerat testprogram då vi finjusterar allt innan den lämnar vår fabrik. Detta för att vi skall kunna erbjuda full perfektion, komfort och säkerhet för alla nya Grandezza-ägare. Vi tar inga genvägar - någonsin.
  Dessa värderingar finns bakom Grandezza-kvaliteten och styr vår vardag - år efter år. De kommer från hjärtat hos våra designers och båtbyggare och förverkligas med stor omsorg samt passion. Resultatet kan du se på dessa sidor.

  Chisel carving boat part