Grandezza 37 CA

Recension: Är Grandezza 37 CA den bästa båten du aldrig hört om?

Europas mest prestigefyllda motorbåtsmagasin Motor Boat & Yachting tog en provtur med vår nuvarande flaggskeppsmodell Grandezza 37 CA i vackra Poole i södra England.

Det brittiska motorbåtsmagasinet grundades redan 1904 och är det äldsta motorbåtsmagasinet som finns idag, ansedd bland båtentusiaster tack vare sina opartiska båttester och sitt expertkunnande.

Det är en stor ära för oss att bli recenserade i ett så högklassigt magasin och vi är stolta över att vår cabincruiser lyckats göra ett så gott intryck. Redan i rubriken till sin recension beskriver biträdande redaktör Jack Haines modellen 37 CA som “den bästa båten du aldrig hört om”.

Hela recensionen av Grandezza 37 CA hittar du i Motor Boat & Yahting-magasinets augustinummer 2020. En kortare version kan du läsa direkt på magasinets webbplats: https://www.mby.com/video/grandezza-37ca-review-sportscruiser-110446
I det här inlägget lyfter vi fram några guldkorn i artikeln.

På Grandezza kallar vi modellen 37 CA för en riktig blickfångare, mycket tack vare hennes eleganta linjer. Båtmagasinet har också noterat modellens imponerande design, även om det verkar uppfattas som en självklarhet.

“Grandezza 37 CA har den genomtänkta design och den kvalitet som vi förväntar oss av en finländsk båt.”

Förutom att Grandezza 37 CA är snygg, har hennes skrov också en dynamisk design som gör att hon glider smidigt genom vattnet. Det ger möjlighet att verkligen njuta av den spännande frihetskänslan i en båt.

“Den som ökar farten inser vad den här båten är kapabel till. Med det suveräna trimsystemet Zipwake som standardutrustning och Volvo Penta power trim assistant som anpassar drevvinkeln så finns det inte mycket kvar att tänka på för den som sitter bakom rodret.”

Vi har jobbat hårt för att Grandezza 37 CA ska vara enkel att manövrera. Testteamet verkar ha blivit överraskade av hur otroligt enkel båten verkligen är att hantera.

“Sväng ratten rejält och Grandezza 37 CA skär vågorna med orubblig envishet. Aktern sveper runt i en kontrollerad rörelse som närmast påminner om de svängar du kan göra med en hälften mindre sportbåt.”

Motor Boat & Yachtings populära testfilmer har setts över 28 miljoner gånger. Här nere hittar du den 17 minuter långa film där testkörningen med Grandezza 37 CA ingår.