Om oss

närheten till havet

Vid den vackra Bottniska viken på Finlands västkusten ligger Karleby och Kalajoki, hemstäderna för Grandezza-båtarna. Vi är ett modernt båtvarv med tre fabriker varifrån alla våra båtar levereras.  Vi är stolta över att vara en del av den anrika tradition av båtbyggande och sjöfart som har funnits i vår region i generationer.

I Österbotten har båtbyggare levt och verkat i flera generationer. En mycket stor del av Finlands båtindustri har sin verksamhet i just detta område. Ett arv som tydligt återspeglas i den passion våra båtbyggare har för sitt hantverk, och som resulterat i Grandezza-båtarnas höga kvalitet, utförande och finish.

Närheten till havet och de skiftande väderförhållandena i vår vackra men vilda skärgård har starkt bidragit till utvecklingen av Grandezza-båtarnas kvalitet och komfort. Det växlande vädret och årstiderna bildar en naturlig men krävande test- och utvecklingsmiljö för våra båtar. Denna utmanande miljö utgör det ultimata provet och medför att varje Grandezza-båt är byggd och planerad utan kompromisser. Detta ger bästa tänkbara förutsättningar för att våra kunder skall få många oförglömliga stunder till sjöss – i alla väder.

från passion till livsstil

Vår historia börjar år 1990 då två erfarna båtbyggare började bygga båtar under det numera välkända varumärket Finnmaster. Förutom passionen för båtlivet delade de båda en mycket klar vision om hur den optimala båten skulle konstrueras. Detta i kombination med gedigen kunskap och en kompromisslös attityd till kvalité och hantverk lade grunden för en av de mest framgångsrika historierna inom finsk båtindustri.

Genom att erbjuda praktiska och välbyggda båtar tog det inte länge innan Finnmaster blev ett ledande båtmärke i Skandinavien. Allt eftersom efterfrågan på marknaden växte för större båtar, blev det dags att skapa något unikt och enastående inom den finska båtindustrin. Tiden var inne att introducera ett nytt varumärke i premiumklass; år 2005 levererades den första Grandezza-båten till sin stolta ägare. Sedan dess har våra professionella och yrkesstolta båtbyggare konstruerat Grandezza-båtar av högsta kvalitet, mellan 23 till 40 fot, till båtägare i hela Europa.

för de oförglömliga stunderna

Vi reflekterar mycket över användarupplevelsen i våra båtar: hur skrovet beter sig i olika förhållanden, hur familjen och gästerna kan njuta av tiden ombord, känslan av att vakna i kabinen – och så mycket mera. Alla dessa aspekter definierar verkligen de oförglömliga stunderna vi vill att våra kunder ska få uppleva i sina båtar.

Vår designfilosofi härstammar från vår erfarenhet av att vara på sjön och från de lyhörda relationer vi har med våra kunder. Historier, upplevelser och förslag som når oss via kunderna hjälper oss att driva vår utveckling mot nya höjder. Allt detta i kombination med vår omfattande erfarenhet, den senaste teknologin, omsorgsfullt valda material och komponenter av toppkvalitet garanterar att vi kan bygga kompromisslösa båtar.

De krävande förhållanden som råder i den nordiska skärgården gör att kvaliteten, de praktiska aspekterna och säkerheten är kärnan i varje designbeslut vi tar. Både i kabin och sittbrunn är båtarna konstruerade för bekvämlighet och funktion för att tillfredsställa även de mest krävande båtägarna. Varje enskild aspekt, från skrovets egenskaper till båtens inbjudande och generösa salong samt de rymliga förvaringslösningarna, är noggrant utformade för att erbjuda perfekta stunder till sjöss.

Från känsla till förverkligande

Våra skickliga båtbyggare och designers känner stor yrkesstolthet för sitt hantverk. En noggrann balans mellan modern design och skickligt hantverk kombinerat med åtskilliga inspektionskontroller under tillverkningsprocessen säkerställer att varje Grandezza-båt är byggd enligt de högsta standarderna. Vi är måna om att kontrollera kvaliteten i minsta detalj så att vi kan leverera perfekta båtar till våra kunder.

Varje Grandezza är unik – en vacker och komplex sammansättning av noggrant utvalda delar, all material och varje komponent. Vi kräver därför samma kompromisslösa kvalitetsåtagande från alla våra partners och leverantörer. Varje detalj och komponent som monteras i våra båtar är av högsta kvalitet. Dessa är noggrant utvalda och testade så att vi kan vara säkra på att våra kunder får den bästa upplevelsen på alla sätt, in i minsta detalj.

Varje båt genomgår ett detaljerat testprogram då vi finjusterar allt innan den lämnar vår fabrik. Detta för att vi skall kunna erbjuda full perfektion, komfort och säkerhet för alla nya Grandezza-ägare. Vi tar inga genvägar – någonsin.

Dessa värderingar finns bakom Grandezza-kvaliteten och styr vår vardag – år efter år. De kommer från hjärtat hos våra designers och båtbyggare och förverkligas med stor omsorg samt passion. Resultatet kan du se på dessa sidor.