Grandezza 34 OC -press release

Grandezza 34 OC – den populära och moderna sportscruisern förnyas

Pressmeddelande

Den nya Grandezza 34 OC är ett bevis på kompromisslös modern design och prestanda. Båten är baserad på Grandezza 33 OC, som har varit en populär modell i Grandezza-serien. De mest synliga förändringarna är det integrerade soldäcket i akter med svängbart ryggstöd, längre badbrygga, stora skrovfönster för maximalt ljusinsläpp och nya inredningsfärger. Allt är utformat för en fulländad upplevelse till sjöss, oavsett om du är på en längre tur med familjen i favoritskärgården eller njuter av en lyxig middag under stjärnorna tillsammans med vänner.

Det är enkelt och bekvämt att stiga ombord Grandezza 34 OC via den breda badplattformen i aktern. Tack vare de praktiska fotstegen, samt att för- och sidoräcken är placerade på rätt höjd är det lätt att röra sig på skarndäcket mellan badplattformen och fören. Badplattformen är utrustad med vikbara pollare och avisarlist för lätt förtöjning.

Styrplatsen är ergonomiskt planerad. Förarsätet för två personer är utrustad med avståndsjustering och det vinklade fotstödet vid styrkonsolen ökar bekvämligheten ytterligare. Alla brytare, mätare och kartplotter är välplacerade. Som standardutrustning är nya Raymarine Axiom 12” multifunktionsdisplay med inbyggt RealVision 3D-ekolod. De mörka sidorutorna och den mörkgrå instrumentpanelen motverkar effektivt ljusreflektioner. Båten kan fås med både enkel- och dubbelmotormontering. Som extrautrustning till dubbelmotormonteringen finns Joystick- styrning, vilket gör båten mer lätthanterlig.

Sittbrunnen är öppen, ljus och inbjudande med ordentlig ståhöjd. Den rymliga och bekväma sittbrunnen bjuder på sittplatser för åtta personer. Akterbänken är ytterst praktisk eftersom man kan genom att svänga ryggstödet forma ett stort soldäck, som är utrustad även med fyra rostfria mugghållare. Under soldäcket finns ett rymligt förvaringsutrymme för fendrar och förtöjningsutrustning, vars användning är ännu enklare tack vare den stora badbryggan. En annan solbädd finns på fördäcket. Taket och den stora glidande takluckan samt det lätthanterade kapellet ger stor flexibilitet i alla väder, både i hamn och ute till havs.

Det modernt utrustade pentryt och den generöst tilltagna soffgruppen i den öppna sittbrunnen är utformade för härliga dagar med vänner och familj. Pentryt är välutrustat med ett arbetsbord som går att förlänga. Pentryt är på ergonomisk höjd och det finns även gott om förvaringsutrymmen. Som standardutrustning finns en keramisk spis (dieseldriven), kylskåp med frysfack, en integrerad diskho och draglådor för matporslin.

Den innovativa layouten gör de rymliga och luftiga kabinerna på nedre däck till rofyllda platser för vila och sömn. Tack vare den öppna planlösningen med full ståhöjd, de stora skrovfönstren med luftventiler och mittkabinens panoramafönster är interiören ljus och fungerande. De fasta dubbelsängarna gör att övernattningar är enkla att ordna och kräver inga extra arrangemang. Kabinerna är även utrustade med varsin divan samt gott om förvaringsutrymme. Med hjälp av den integrerade tilläggsdynan kan man förvandla fören till en sovplats för tre, vilket är idealiskt för familjebruk. Kojplatser till fyra personer, två bekväma soffor samt separat toalettenhet gör båten perfekt även för längre båtresor.

Toalett- och duschutrymmena är placerade mitt i båten. Duschutrymmet är avskilt med en genomskinlig dörr och har även en bänk för förbättrad säkerhet och funktionalitet, toalettstolen är placerad under bänken. Toaletten har även stiliga spegel- och tvättfatsskåp samt ett skålformat tvättfat.

Den genomtänkta och eleganta Grandezza 34 OC är skapad för oförglömliga stunder ombord. De nya färgerna, mönstren och materialen i inredningen är i harmonisk stil och representerar de senaste internationella trenderna. De stiliga tvåfärgade inredningstextilerna är tillverkade i högklassigt Silvertex TM-tyg. Också armaturer, beslag, handtag och övriga detaljer är noggrant utvalda och testade.

Grandezza 34 OC kommer att ställas ut på flytande båtmässorna i Marstrand och Gustavsberg.

Högupplösta bilder:
https://www.dropbox.com/sh/fxhr8dcmhkul29f/AAA2vTv5VlVkNloLvcegqVV4a?dl=0

Teknisk data:
Längd: 10,03 m
Bredd: 3,23 m
Djupgående: 1,20 m
Vikt: 4800 kg
Antal personer: 8
Kojplatser: 4+2
Motor: 1x 370 hk, 2 x 170-250 hk
Kategori: B
För mer information:
Oy Finn-Marin Ltd
Martin Kortell
Tel. +358 400 648 296
martin.kortell@finnmarin.fi

Oy Finn-Marin Ltd.
Oy Finn-Marin Ltd tillverkar motorbåtar i Karleby, Finland. I modellserierna ingår öppna och kabinbåtar i storleksklassen 5-13 m. Företaget tillverkar tre båtmärken, samtliga kända för sin design; i glasfiber Grandezza premiumbåtar och Finnmaster familjebåtar samt i aluminium Husky familjebåtar.