Grandezza 37 CA

Arvostelu: Onko Grandezza 37 CA kaikkien aikojen paras vene, josta et ole koskaan kuullut?

Euroopan vaikutusvaltaisin moottorivenelehti Motor Boat & Yachting koeajoi tämänhetkisen lippulaivamallimme 37 CA Etelä-Englannissa sijaitsevan Poolen kauniissa maisemissa.

Jo vuonna 1904 perustettu lehti on maailman vanhin moottoriveneisiin keskittynyt julkaisu ja se on tunnettu veneharrastajien keskuudessa puolueettomista venetesteistään, ammattimaisista artikkeleistaan ja neuvoistaan.

On etuoikeus olla mukana näin korkealaatuisen lehden sivuilla ja olemme todella otettuja, että Grandezza 37 CA on tehnyt erinomaisen vaikutuksen lehden asiantuntevaan testitiimiin. Apulaispäätoimittaja Jack Haines itse asiassa nimeää 37 CA:n “parhaaksi veneeksi, josta ei ole koskaan kuultu” jo arvionsa otsikossa.

Kokonaisuudessaan englanninkielinen arvio löytyy Motor Boat & Yachting -lehden elokuun 2020 numerosta ja lyhyt versio lehden verkkosivuilta osoitteesta: www.mby.com/video/grandezza-37ca-review-sportscruiser-110446. Luokaamme kuitenkin pieni katsaus artikkelin parhaisiin paloihin.

Me Grandezzalla kutsumme sulavalinjaista 37 CA -malliamme todelliseksi katseenvangitsijaksi. Vaikuttava muotoilu ei ole jäänyt huomaamatta myöskään lehden toimitukselta, vaikka se tuntuukin heille olevan suorastaan itsestäänselvyys.

“Grandezza 37 CA:ssa kohtaavat harkittu design ja laadukas viimeistely, jollaista suomalaiselta veneeltä voikin odottaa.”

Tyylikkyyden lisäksi veneen dynaamisesti muotoiltu runko halkoo pehmeästi aaltoja. Tämä mahdollistaa veneilykokemuksen, jossa yhdistyvät jännittävä vapaus ja vauhdin hurma.

“Vauhdin lisääminen antaa paremman kuvan siitä, mihin tämä vene todella pystyy. Vakiona tulevan Zipwaken erinomaisen trimmijärjestelmän ja Volvo Penta Trim Assist pitäessä huolta vetolaitteen kulmista, jää ohjauspyörän taakse hyvin vähän huolehdittavaa.”

Olemme nähneet paljon vaivaa sen eteen, että 37 CA on niin helppo käsitellä kuin mahdollista. Vaikuttaa kuitenkin hieman siltä, että mallin erinomaiset ajo-ominaisuudet tulivat koeajotiimille jopa pienenä yllätyksenä.

“Voimakas ohjauspyörän liike saa Grandezza 37 CA:n kallistumaan ihailtavan sitkeästi perän liukuessa hallituun kaarrokseen, aivan kuin kyseessä olisi puolta pienempi urheiluvene.”

Motor Boat & Yachting -lehden suosittuja testivideoita on katsottu yli 28 miljoona kertaa. Alla on katsottavissa 17-minuuttinen video, jonka pääosassa on nimenomaan Grandezza 37 CA.