Vår berättelse – Jarmo Kinnunen

Finn-Marin medlem:
från år 1990, grundare
Favorit Grandezza båt genom åren:
Grandezza 31 OC

Jarmo Kinnunen är försäljningsdirektör på Oy Finn-Marin Ltd och är också en av ägarna och grundarna till företaget. Jarmo har varit inom båtbranschen i över 35 år. Han började som produktionsarbetare. Hemma på kvällarna tillverkade han också roddbåtar och mindre båtar. Inte länge efter att Jarmo och Osmo Roukala började arbeta på samma fabrik bestämde de sig för att pröva på att bygga större motorbåtar. År 1990 startade de företaget Oy Finn-Marin Ltd och lanserade första större motorbåten, Finnmaster 710.

Efter alla dessa år i branschen finns det flera goda minnen. En oförglömlig händelse för Jarmo var år 2003 när Finn-Marin slöt distributionskontrakt med Yamaha Motor Scandinavia. Detta nätverk var också startskottet för Grandezza.

Jarmo beskriver att det bästa med hans jobb är att exportmarknaden är mycket givande. Han får träffa många nya människor och blir introducerad till många nya kulturer. Branschen i sig är också mycket intressant eftersom båtindustrin utvecklas snabbt och man behöver alltid följa de senaste trenderna.

Intressant fakta som många inte vet om Jarmo är att hans hobby är lerduveskytte. Han äger också travhästar och följer aktivt deras prestationer.